Neverland, het bedrijf dat decoratie produceerde voor onder meer de Plopsa-parken en Tomorrowland blijkt failliet. Schuldeisers die nog op achterstallige betalingen wachtten werden op de hoogte gesteld in een mail.

Het verhaal van Aalsters decorbedrijf Neverland ging van start in 1997. Aalst is door zijn jaarlijkse carnaval een kweekvijver voor mensen die kunnen vormgeven, sculpteren, tekenen, schilderen enzovoort. Ook zaakvoerder Kurt Heerman is ooit begonnen met het tekenen van figuren en ontwerpen voor Aalst Carnaval. In het begin volgden enkele renovatiewerken voor het toenmalige Meli-park, maar al snel volgde ook een samenwerking met studio 100 en decoratiewerken voor het eerste Plopsa-park. Dat huisontwerper Piet De Koninck eveneens in dat Carnavalmilieu was opgegroeid, maakte de samenwerking des te gemakkelijker. Neverland verzorgde steevast de thematische uitwerking van nieuwe attracties met onder meer Anubis, Mayaland en Wickyland als voorbeelden. Ook voor andere parken uit de groep werd regelmatig beroep gedaan op het Aalters bedrijf. Voor Parc Astérix realiseerden ze in 2012 mee de indrukwekkende omgeving rond Oziris: een inverted coaster van de prestigieuze Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard. Ook met Disneyland werd er samengewerkt.

Sluiting

Neverlands zaakvoerder Kurt Heerman, communiceerde de stopzetting van zijn bedrijf in een mail aan de schuldeisers: “Met bevende stem en klein hartje melden wij u dat Neverland Themepark Projects niet langer actief is. We willen u bedanken voor de jarenlange samenwerking en het vertrouwen. Dit bericht zal hard binnenkomen, daar zijn we ons goed van bewust. Met heel ons team hebben we gevochten tot de laatste minuut, maar door een samenloop van omstandigheden zijn we genoodzaakt de deuren van Neverland definitief te sluiten. Onze gemeende excuses voor de overlast die wij u mogelijks berokkenen.”

Tomorrowland

Het grote publiek zal Neverland vooral kennen als het bedrijf dat de legendarische decors van Tomorrowland verzorgde. Deze samenwerking ging in 2005 van start en het festival bleef sinds die tijd een loyale klant. Dit jaar zal het Boomse Dance-festival voor het eerst op zoek moeten naar een nieuwe decorbouwer.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Pretparken.be, © Tomorrowland, © Parc Astérix © Neverland // Bron: HLN