Het Italiaanse themapark Rainbow MagicLand nabij Rome pakt dit jaar uit met een nieuwe themazone en attracties. In een junglezone komt als eyecatcher een boomstammenattractie met daarnaast nog een motorverkeerscircuit voor kinderen alsook een speeltuin.

Nog maar 2 weken terug konden we melden dat het Italiaanse themapark overgenomen werd en aankondigde om de komende 4 jaar een slordige 40 miljoen te investeren, en nu is er al meteen de eerste presentatie van nieuwe attracties voor het komende seizoen. Meer bepaald komt er een volledig nieuw themagebied: Tonga, een junglezone. In deze zone komen 3 attracties: een traditionele log flume, een verkeersparcours voor kinderen en een speeltuin.

De concepts zien er alvast niet mis uit, zo zullen de boomstammen opgebouwd worden rond een vulkaan. Deze zal 18m hoog worden, een indoorstuk bevatten met rook, vlammen, beelden en speciale effecten en wanneer het bootje helemaal bovenaan de krater passeert, zal er een uitbarsting plaatsvinden. Er zullen twee drops zijn, één van 8 meter en één van 12 meter, de baan zal in totaal 260 meter lang zijn, een rondvaart zal 3 minuten duren en de capaciteit bedraagt 1000 personen per uur. Het station zal uit hout en stro gebouwd worden waarbij het hout komt uit Afrika. De attractie komt op de plaats van de stuntshow arena.

De tweede attractie is gericht op kinderen, het gaat om een verkeerscircuit met kleine voertuigen waar de kinderen een rijbewijs kunnen halen. Deze attractie vervangt de Pixie River, een kleine wildwaterbaan die niet in gebruik was.

Tot slot komt er een sterk gethematiseerde speeltuin voor kinderen tot 12 jaar. Het speeltuig wordt 10 meter hoog en zal het grootste in z'n soort zijn in Italië.

De zone wordt voorts aangekleed met veel groen, poeltjes en watervallen, alsook gethematiseerde kiosken en zitbanken. Er wordt ook themamuziek voorzien en de cast members krijgen gepaste kledij.

Buiten dit nieuwe themagebied is er nog een vierde nieuwigheid. Het horror walkthrough huis Demonia wordt ontmanteld en in de Domus Aurea komt Haunted Hotel, een volledig nieuwe horror walkthrough.

Ook de main street wordt onder handen genomen en gerenoveerd. En bij verschillende attracties zullen effecten die stuk waren hersteld worden. 

Tekst: © Juan Martínez - Pretparken.be // Foto's: Rainbow MagicLand // Bron: TheParks.it