Het nieuwste Disney resort krijgt een nieuwe themazone. Shanghai Disneyland pakt uit met een themagebied dat exclusief voor het park wordt gebouwd. De figuren van Zootopia zullen tot leven komen in het achtste themagebied van het park in China. Dat bevestigt het park en is volledig in lijn met de populariteit van de film.

Drie jaar sinds de opening van Shanghai Disneyland pakt het park uit met een nieuwe uitbreiding. De eerste uitbreiding opende in 2018: Toy Story Land. Dit themagebied was eigenlijk al voorzien in de oorspronkelijke plannen, maar opende uiteindelijk uitgesteld. Nu krijgen we dus de eerste echte uitbreiding van het resort dat volledig in het teken zal staan van de film Zootopia. De film is de 55ste animatiefilm in het rijtje van Disney films waarbij de hoofdpersonages Judy Hopps en Nick Wilde op zoek gaan naar wie achter mysterieuze verdwijningen zitten in Zootopia. De film kreeg verschillende awards en scoorde zeer goeie resultaten, vooral ook in China waar het de best scorende animatiefilm ooit werd. Daardoor lijkt de film de ideale keuze voor een themagebied in Shanghai Disneyland. Bob Chapek, hoofd van Parks & Resorts van The Walt Disney Company, voegt toe: "Het snel tempo aan uitbreidingen in Shanghai Disneyland toont dat we ovetuigd en toegewijd zijn aan de groei van het bedrijf in China."

In een nieuw themagebied hoort natuurlijk een nieuwe attractie. Concreet werd niet bekend gemaakt wat voor soort attractie het wordt. Disney omschrijft de attractie als "een grote nieuwe attractie dat de storytelling van Disney naadloos aansluit met de nieuwe technologieën om zo de personages uit deze voor veel fans favoriete film tot leven te brengen." Hieruit kunnen we enkel afleiden dat er hoogstwaarschijnlijk animatronics aanwezig zullen zijn. De conceptart maakt ons niet veel wijzer, want het toont enkel een gebouw dat recht uit de film zou kunnen komen. Het lijkt dus een indoor attractie te worden, waardoor het zou kunnen een dark ride zijn bijvoorbeeld in de stijl van Ratatouille in Disneyland Parijs of Mystic Manor in Hong Kong Disneyland. Anderzijds kan het gaan over een totaal nieuwe concept van Disney, gezien Shanghai Disneyland al meer unieke attracties heeft zoals bijvoorbeeld een hypermoderne Pirates of the Caribbean attractie en een walkthrough met koord op de berg in Adventure Isle, de trails in Camp Discovery. Naast de attractie komt er nieuw entertainment, nieuwe eetgelegenheden en uiteraard nieuwe merchandise in het gebied. Er werd geen datum geplakt op deze uitbreiding, maar we kunnen gokken dat het ten vroegste 2020 zal zijn eer het nieuwe themagebied opent. 

Tekst: © Sven Popelier // Foto & Bron: © Shanghai Disneyland