Het Zweedse pretpark Liseberg heeft mogelijks plannen voor een nieuwe grote attractie: een boomstamattractie. Dat blijkt uit een tender dat het pretpark december vorig jaar indiende. De attractie zou gepland zijn voor 2023.

Op 6 december 2018 plaatse Liseberg een publieke aanbesteding (tender) voor een nieuwe attractie, waarop tot 17 december kon ingeschreven worden. Ook gaat er een foto van een bijhorend document de ronde waarop meer details staan vermeld, zo zou het gaan om een log flume. Het park geeft in dat document specifiek aan dat het niet om een waterachtbaan gaat.

De nieuwe flume zou minimaal 650m lang moeten zijn, hierbij zou minstens 70% van de rit in het water afgelegd moeten worden. De meest opmerkelijke eis is echter dat er minimum één nieuw, uniek element in de baan moet zitten, zoals: een vrije val-element, verticale lift, innovatieve draaitafel of een voor- en achteruitgaande sectie. Hiermee lijkt Liseberg naar een attractie zoals Chiapas in Phantasialand te kijken, waar enkele unieke elementen inzitten, speciaal voor de betreffende baan ontworpen.

Een woordvoerster van Liseberg kon Pretparken.be geen commentaar geven op dit onderwerp, "De tijd zal het leren," liet men nog mysterieus weten. Diverse fan-communities speculeren alvast druk rondom de mogelijke nieuwe flume van Liseberg. Betekent dit dat de oude flume wordt vervangen? Of komt er wellicht gewoon een tweede flume bij? Time will tell...

Tekst: © André Bormans - Pretparken.be // Foto's: © Bob Van Dijck - Pretparken.be en Liseberg