De laatste jaren heeft Phantasialand er veel aan gedaan om het park ruimer te laten lijken. Helaas blijven ze door de weerstand van omwonenden beperkt tot een erg kleine oppervlakte waardoor rustige plekjes soms wat lastig te vinden kunnen zijn. Wij geven hiervoor enkele tips.

De boomgaard achter de vijver

Deze zal overduidelijk zijn voor de mensen die wel eens in het park komen. Wanneer je aan de linkerkant (met de klok mee) rond de vijver wandelt, kom je een doolhof en Wakobato tegen. Voorbij de attractie wordt het al snel heel rustig. De boomgaard zelf is moeras en valt niet te betreden. De omgeving errond is echter buitengewoon groen en zeer rustig. 

De tuin van Mystery Castle
Wanneer je Mystery Castle verlaat, kom je in een kleine tuin uit. Hier zitten vaak mensen te wachten die zelf niet mee durven. Passagiers slaan bij de uitgang van het kasteel direct linksaf om richting andere attracties te gaan. Ondanks het relatief kleine formaat van de tuin zou je er echter verbaasd van staan hoe rustig het hier is als je hier rechtdoor loopt tot in het achterste gedeelte. Hier hebben we zelfs al eekhoorntjes midden op de dag gezien en de passagiers die enthousiast Mystery Castle verlaten hoor je amper nog.

Verborgen plekje in het Wupi & Wözl Land
Boven in Wuze Town is er een gebied voor kinderen. Niet bepaald rustig dus. Zoek hier Prof. Wuzipuh’s Clever Bollen. Dit zijn computerspelletjes voor kinderen. Van hieruit loopt een pad richting de helix van de Winja’s. Naast dat de videospelletjes weinig volk trekken, is dit een hoek die apart staat. Er komt hooguit soms een achtbaankarretje langs racen, maar als je kinderen aan het spelen zijn ben je in de buurt en heb je het vrij rustig. Het is ook een mooi plekje om foto’s te maken van de Winja’s. Daarnaast is ook het pad richting de ronde toren doorgaans vrij rustig, vooral buiten in die toren zelf, vanwaar je mooi neer kunt kijken op Wolke's Luftpost.

Horeca
Zeker sinds de opening van het hippe “Lilly’s Café” is het rustig in Heino’s Café. Juist omdat het café ook redelijk groot is, kun je je hier makkelijk terugtrekken in een rustig hoekje om te genieten van een kop koffie of een stuk taart. Ook op het terras van Unter den Linden of in restaurant Mandschu is het goed toeven, zeker als je achteraan gaat zitten zal het erg rustig zijn.

Van Talocan tot Chiapas
Vanaf de bovenverdieping van Talocan loopt er een pad door Chiapas heen dat uiteindelijk onder de Mexicaanse Piramide weer uitkomt. Sinds het pad aangesloten is op de toegang naar Deep in Africa is het hier wat minder rustig, maar gezien het pad erg slingert en niet bepaald een hoofdpad is, is het er nog steeds relatief rustig. Hier en daar zijn enkele leuke kijkgaatjes gecreëerd om naar Chiapas te kijken. Dankzij de eerder genoemde aansluiting op de toegang naar Deep in Africa, is wel de bovenverdieping van Talocan rustig geworden. Deze is te bereiken vanaf het pad dat door Chiapas slingert, maar ook vanaf de zijkant van Talocan waar de toegang tot het Terras van Unter den Linden is.

Tekst: © André Bormans - Pretparken.be