Het Deense pretpark Djurs Sommerland heeft onlangs een nieuwe attractie aangekondigd voor 2019. Het park zal een enorme schommelattractie openen. Bezoekers zullen straks 45 meter hoog vliegen met een topsnelheid van 100 km/u.

Het huidige seizoen is nog niet fijn begonnen of Djurs Sommerland heeft haar nieuwigheid voor komend seizoen al aangekondigd. Het Deense park plant een Gyro Swing van de Zwitserse fabrikant Intamin. De nieuwigheid bereikt een maximale hoogte van 45 meter en laat bezoekers door het luchtruim suizen aan een duizelingwekkende snelheid van 100 km/u: de hoogste schommel in  Denemarken. De attractie krijgt de naam ‘Tigeren’ met bijpassend tijgermotiefje op de draagbalken en een indrukwekkend tijgerhoofd bovenaan de attractie. Per rit kunnen tot 40 bezoekers aan de tijger ten prooi vallen. Vermoedelijk komt de attractie in de Aziatische zone van het park te liggen waar twee jaar geleden nog de best pittige hangende familieachtbaan 'DrageKongen' opende.

Sledgehammer 2.0
De attractie is vergelijkbaar met Sledgehammer in Bobbejaanland. In 2004 openden zij als ware trendsetters al een Giant Frisbee: een gelijkaardig attractietype van de Duitse fabrikant Huss. Verschillende constructeurs ontwikkelden inmiddels een eigen versie van deze publiekslieveling. Het Italiaanse Zamperla verkoopt ze onder de naam ‘Giant Discovery’ en bij het Zwitserse Intamin vind je ze onder ‘Gyro Swing’. Recent opende Liseberg nog Loke, eveneens uit de fabriek van de Zwitsers. Door een minimaal design in de beugels, voel je je in de schommels van Zwitserse makelij veel vrijer, wat een intensere ritervaring oplevert.

Djurs op koers
Djurs Sommerland presenteert al jaren de ene indrukwekkende nieuwigheid na de andere. Al een decennium lang presenteert het park jaarlijks een nieuwe attractie of zone en in de afgelopen vijf jaar zaten daar maar liefst vier nieuwe coasters bij. De gelanceerde quadcoaster ‘Juvelen’ verscheen in 2013, twee jaar later volgde een doldwaze kippenjacht met ‘Den Vilde Hønsejagt’. In 2016 opende het park 'DrageKongen' en dit jaar kwam er met Jungle Rally nog een kinderachtbaan bij. Met uitzondering van 2016 gaan de bezoekersaantallen ook mooi in stijgende lijn. Vorig jaar klokte het park af op 808 000 bezoekers. Dat zijn weliswaar aantallen die vergelijkbaar zijn met middelgrote tot grote parken uit de buurt, maar Djurs realiseert ze op een veel beperkter aantal openingsdagen!

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Djurs Sommerland, Pretparken.be, Coaster Club Denmark // Bron: Djurs Sommerland