Tijdens de Aziatische Attractie Expo in Hong Kong heeft Belgisch bedrijf Alterface een leuke nieuwigheid onthuld. Aan de hand van een nieuw toestel kan je draadloos richten en schieten in een nieuwe interactieve ervaring. Een technologie die op verschillende manieren kan geïmplementeerd worden, waaronder natuurlijk bij pretparkattracties!

NOMAD

Van waar komt deze afkorting juist? Wel eigenlijk ligt het vrij voor de hand: "New Optimized Mobile Action Device" ofwel vrij vertaald, nieuw optimaal draadloos bewegingstoestel. Concreet zullen bezoekers bij een dergelijke attractie een voorwerp krijgen dat op maat gemaakt kan worden, denk maar aan een toverstaf, een wapen of andere. Dat hangt in tegenstelling tot vandaag niet vast aan een voertuig om het van stroom te voorzien. Het gaat dus wel een stap verder dan de implementatie van bijvoorbeeld de Smurfen attractie in Comics Station. Niet enkel richten, maar daadwerkelijk schieten!

Een speler komt binnen en heeft niets anders nodig om aan de slag te gaan. Net zoals bij bestaande attracties zoals Maus au Chocolat of Bazyliszek in Polen worden camera's gebruikt om de detectie tot op de milimeter te fine tunen. Plus dus de nodige vrijheid los van een eventueel voertuig om te bewegen met het voorwerp en dat met honderden gebruikers om hetzelfde moment. Je kan zelfs tot 35 meter ver raak schieten, zelfs in open lucht. 

Van walkthrough tot dark ride

De technologie kan ook buiten pretparken toegepast worden. Benoit Cornet, stichter en CEO van Alterface verklaart: "Met deze nieuwe technologische ontwikkeling staan we open voor opportuniteiten in het interactieve segment, van dark rides en interactieve walkthroughs tot volledig nieuwe creatieve attracties." Om die mee te ontwikkelen heeft het bedrijf een creatief alomvattend team dat hierbij kan bijstaan. Uiteraard kan de technologie geïntegreerd worden in bestaande attracties waarbij ze de Erratic Ride vermelden die volgend jaar naar Walibi Belgium komt. In welke mate we het daar mogen ontdekken is niet bevestigd. 

Tekst: © Alterface, Sven Popelier - Pretparken.be // Bron: Alterface