In Phantasialand is de bouw van het nieuwe themagebied Rookburgh een indrukwekkende nieuwe fase ingegaan. Er komen nu verschillende torens vér boven de stellingen uit die de bouwplaats tegen nieuwsgierige zieltjes moeten beschermen.

Phantasialand werkt al sinds 2016 aan een nieuw themadeel met een gelanceerde flying coaster. Het park communiceert amper over de ontwikkelingen in haar themagebied en de meeste informatie komt van fansites en fora. De voorbije tijd kon er vanuit sommige hoeken in het park af en toe een stukje achtbaan of een gedecoreerd muurtje gespot worden, wanneer het aan een kraan voorbij bengelde. Nu er plots acht torens prominent boven de afscherming van de bouwwerf tevoorschijn komen, draait de speculatie op binnen- en buitenlandse fora weer op volle toeren. Niemand schijnt een idee te hebben waarvoor deze hoge constructies uiteindelijk zullen dienen. De torens lijken ook hoger uit  te komen dan Race For Atlantis, de gedateerde simulator die tegen de vlakte ging om plaats te maken voor de nieuwe zone. Met Phantasialands immer goedgeluimde buren op een steenworp afstand wordt het interessant om te zien hoe de torens uiteindelijk fluisterstil in het themagebied zullen passen. Discussieer zeker mee op ons forum!

Rooburgh: een geheimzinnige bouwput
Er komt slechts zeer zelden nieuwe informatie van de geheimzinnige bouwput in het Duitse park bij Brühl. Het park zelf toonde tot hiertoe enkel een steampunk-achtige visual en deelde mee dat het ’s werelds langste en eerste gelanceerde flying coaster zou openen met als vermoedelijke werktitel 'F.L.Y.'. Huisontwerper Eric Daman gaf bij de opening van Klugheim al wel aan dat het volgende project het themagebied met de gelanceerde achtbaan Taron en junior boomerangcoaster Raik moeiteloos zou overtreffen.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Phantasialand, Pretparken.be, Rideonblog, Phl-infos, Kiiros_erlebniswelt