Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 17 Jun 18, 20:03
Share

De twee nieuwe attracties die straks hun deuren openen in het nieuwe themagebied Avalon zijn onlangs gestart met testritten. Het gaat om de wing coaster Fenix en de familie bootvaart Merlins Quest. Het park stelt ook orde op zaken in zijn algemene uitstraling.

De twee attracties die Toverland zal openen in haar nieuwe themagebied worden momenteel uitvoerig getest. Fenix: de Wing Coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard werd op 7 mei voltooid, een kleine maand later maakt de vuurvogel zijn eerste ritje. De coaster is na Goliath in Walibi Holland de hoogste achtbaan van Nederland. Op 11 juni begon ook de bootvaart ‘Merlins Quest’ aan zijn testritjes.

Toverland trapte haar uitbreiding vorig jaar in september af. Eind september onthulden ze de plannen voor het themagebied Avalon en in januari werden ook de plannen voor het entreegebied ‘Port Laguna’ wereldkundig gemaakt. Alles moet klaar zijn voor een officiële opening op 7 juli. Het oorspronkelijke investeringsbedrag van 30 miljoen werd ondertussen opgetrokken naar liefst 35 miljoen euro. Voor die prijs opende Efteling vorig jaar nog de geavanceerde darkride ‘Symbolica’.

In een nieuw kleedje

Toverland grijpt de opening van haar nieuwe themazones ook aan om schoon schip te maken in haar algemene uitstraling. De personeelskleding wordt aangepast, het park gebruikt een nieuwe huisstijl en de janboel aan inconsistente naamgeving voor attracties en themagebieden wordt weggewerkt.
The Magic Forest, heet straks ‘Wunderwald’ om beter aan te sluiten bij de Duitse invloed die de tweede hal recentelijk kreeg. De ‘Troy Area’ wordt omgedoopt naar ‘Ithaka’, waardoor het gebied een ruimer mythologisch thema krijgt. Later kunnen er aan dit themagebied dan nog attracties toegevoegd worden in dezelfde stijl. Men kiest er gelukkig niet voor om telkens Engelstalige namen te gebruiken. In de eerste indoorhal: ‘het land van Toos’ zijn de naamswijzigingen het talrijkst.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Toverland // Bron: Toverland, Toverlandfansite