Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Eerste glimp van babybrilbeer in ZOO Antwerpen
Share
Auteur: Juan Martínez @ 24 Mei 18

Fantastisch nieuws uit ZOO Antwerpen. Brilbeervrouwtje Zamora beviel van een kleine brilbeer. De eerste maanden bleef het welpje veilig dicht bij de mama in de nest. Sinds kort ondernemen moeder en babybeer een hele snuffeltocht over boomstammen en tussen de struiken van hun buitenverblijf. 

Prachtig nieuws. In ZOO Antwerpen is een brilbeer geboren! Mama Zamora beviel op 16 februari 2018 in haar knusse kraamkamer. Ze maakte daar een heerlijk nest van stro waarin ze de afgelopen maanden doorbracht met haar kleintje. Nu het kleintje al wat groter is, komt ze haar jong showen in het buitenperk. Sinds kort laat het zich bewonderen door de bezoekers. Het beertje bleef veilig dicht bij mama en ondernam samen met haar al een hele snuffeltocht over boomstammen en tussen de struiken. Net als in de natuur. Het babybeertje blijkt bijzonder ondernemend en een acrobaat in wording. “We zullen kunnen genieten van veel levendigheid en zotte kuren van dit kleine deugnietje”, zo verwoordt verzorger Michael het. De komende dagen staat een verdere verkenning van het buitenverblijf op de planning. Vijf jaar geleden zag Oberon, de eerste brilbeerbaby van België, het levenslicht in ZOO Antwerpen. 

Bron: Zoo Antwerpen

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.