Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Nieuwe achtbaan voor Ferrari Land!
Share
Auteur: Sven Popelier @ 17 Jan 18

Ferrari Land opent binnenkort een nieuwe, weliswaar kleine, achtbaan. Dit in het kader van een uitbreiding van het attractieaanbod voor kinderen in het park. Naast de coaster komen er nog verschillende nieuwe attracties voor de kleinere bezoeker. Opening is voorzien later dit jaar.

Dit jaar opent dus toch een nieuwe achtbaan in Spanje. Ferrari Land krijgt meteen na zijn openingsjaar een eerste uitbreiding. Het nieuwe gebied opent vlakbij het podium waar de Acrobatic Show plaatsvindt, vlak naast Red Force. In totaal komen er vijf nieuwe attracties, waaronder dus de coaster.

De baan wordt op dit moment nog omschreven als een Junior Red Force. Uit de layout lijkt af te leiden dat het gaat om het Speedy Coaster type van Zamperla. De tweede nieuwe attractie is een Kid's Tower, een valtoren met een vrije val van 9 meter. Ook hier kan de vergelijking met de Thrill Towers gemaakt worden. Vervolgens is er Champion Race, een draaimolen om een kleine race te simuleren. Een klassieker in een kindergebied die vaak voorkomt, is een vliegtuig draaimolen. Tot slot is er er Crazy Pitstons, een variant op de Squad's Stunt Flight molen in Walibi Belgium.

Naast de uitbreiding voor Ferrari Land, zijn er enkele kleinere toevoegingen in het PortAventura World park zelf. De parkmascotte Woody Woodpecker krijgt zijn eigen huis. Daarnaast wordt er een nieuw Sesamstraatfiguur geintroduceerd, namelijk Big Bird. Beide parken heropenen hun deuren op 23 maart.

Tekst: © Sven Popelier - Pretparken.be // Foto: Ferrari Land, Javier Torrecilla // Bron: Ferrari Land, PACommunity, La Vanguardia

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.