Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Duits waterpark wil glijbaan waar je doorgeblazen wordt!
Share
Auteur: Juan Martínez @ 9 Nov 17

Het Duitse waterpark AquaMagis Plettenberg opent in 2018 een nieuw type glijbaan waarbij je op een band doorheen de baan geblazen wordt: Storm Chaser. Het prototype werd onlangs getest bij de fabrikant Klarer in Zwitersland.

AquaMagis Plettenberg is een subtropisch zwembad met meerdere glijbanen alsook een ruim saunacomplex. Het bevindt zich in de regio Nordrhein-Westfalen ten zuidoosten van de grootstad Dortmund en staat erom gekend om graag te experimenteren met nieuwe types glijbanen. Zo verscheen hier in het verleden reeds de wereldpremière van de Aqualooping-glijbaan, alsook de wereldprimeur van twee glijbanen waar je al staand van moet glijden!

Volgend jaar in juni moet daar een derde wereldprimeur bijkomen, als onderdeel van een verdere uitbreiding van het park met 3 nieuwe glijbanen. Storm Chaser is de naam van het nieuw type glijbaan: een gesloten circuit van 90m waar je plaatsneemt in een band en vervolgens door de wind  - gegenereerd door een windturbine - wordt voortgestuwd. Het parcours bevat 2 opwaartse stukken en een heuveltje. De windturbine heeft een motor van 3,5 kW en kan windsnelheden tot 100 km/uur produceren!

Op de terreinen van producent Klarer in Hallau Zwitserland staat al een testopstelling die reeds getest werd door een delegatie van AquaMagis. Directeur Uwe Allmann zei vooraf dat ze het type niet zouden nemen indien ze het niet goed zouden vinden. Maar de directeur kwam met een brede grimas uit de glijbaan, net als alle andere testers, en zei dat de baan heel goed en zelfs beter dan verwacht is.

De twee andere nieuwe glijbanen vervangen enkele oudere glijbanen. Zo verdwijnt de bandenglijbaan Riesen-Reifen-Rutsche voor een racingglijbaan met 3 lanen (106m) en de Black Hole voor een zogenaamde high tech glijbaan (127m) met Infinity-Jump (plotse drop met optische illusie) en nep glij-elementen (plotse bocht met optische illusie). Voorbeelden van dit laatste type glijbaan vind je in Potsdam en Hildesheim in Duitsland, Flachau in Oostenrijk en Chur in Zwitserland.

De investering van de uitbreiding bedraagt maar liefst €1,5 miljoen en hiermee wil Allmann het park goed in de markt positioneren voor de eerstvolgende 5 jaar en zo behoren tot de top drie waterparken in Duitsland. Jaarlijks komen er nu al meer dan 400 000 bezoekers over de vloer. Met de bouw van de nieuwe slides wordt gestart in januari, maar de badgasten zullen hier weinig hinder van ondervinden.

► Discussieer mee over dit nieuw type glijbaan op ons forum

Tekst: Juan Martínez - Pretparken.be // Foto's: © Klarer, Schulte, AquaMagis // Video's: Tuberides // Bron: Come-on, Klarer

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.