Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Pixar Pier: Incredicoaster en nieuwe attractie voor Disney's California Adventure
Share
Auteur: Sven Popelier @ 4 Nov 17

Disney's California Adventure, het tweede park van het Disneyland Resort in California, opent volgend jaar een vernieuwd themagebied. De Pixar figuren krijgen zo een permanent stekje in het huidige Paradise Pier. Zo komen er vier deelgebieden binnen het vanaf april 2018 nieuwe gebied: Pixar Pier. Het park wordt zo voorbereid op de komst van extra bezoekers dankzij de werkzaamheden aan het Star Wars: Galaxy's Edge gebied.

Paradise Pier is één van de verschillende themagebieden in Disney's California Adventure. Het park werd oorspronkelijk geopend om bezoekers beter kennis te laten maken met de staat California. In de beginjaren hebben ze echter heel wat moeilijkheden gehad om het park te verkopen, maar enkele jaren geleden bracht een nieuw masterplan redding. Onder andere Cars Land zorgde voor een forse stijging in bezoekers voor het park. De populairste attractie van het resort ligt sinds dit jaar ook in dit park, namelijk Guardians of the Galaxy: Mission Breakout! Het park zal binnenkort moeten concurreren met het hoofdpark, want daar opent in 2019 Star Wars: Galaxy's Edge. Die werkzaamheden zorgen ervoor dat de focus op dit moment op het California Adventure park ligt. Om in 2018 een nieuwigheid te bieden, doen ze in een periode van vier tot zes maanden de make-over van het Paradise Pier gebied. Dit met de figuren van de Disney-Pixar films, onderverdeeld in vier deelgebieden.

Incredibles

Het eerste gebied staat in het teken van The Incredibles. De film uit 2004 sloeg enorm aan en in 2018 komt er een tweede film uit. De grootste attractie van Paradise Pier krijgt dus een superhelden aanpak. We hebben het natuurlijk over de coaster: California Screamin', een launch coaster van Intamin met een looping. Vanaf de zomer van 2018 zal deze permanent onder de naam Incredicoaster door het leven gaan. Zowel het station als de treinen krijgen een nieuwe look. Aansluitend zal er een meet-and-greet-mogelijkheid zijn met de figuren.

Toy Story

Voor Pixar begon het allemaal met de film Toy Story, de eerste 3D-animatie film ooit. De reeds bestaande populaire attractie Toy Story Mania! zal omringd worden door een gebied in het teken van het levende speelgoed.

Inside Out

In het westen van het Boardwalk-gebied komt een Inside Out themagebied, rond de figuren vol emoties. Het wordt dus een gebied om zowel kwaad, afkerig, verdrietig, bang en blij van te worden. Tevens wordt er een nieuwe attractie geopend, die later nog aangekondigd wordt.

Vierde gebied

Het vierde gebied wordt gemaakt rondom het Mickey's Fun Wheel, wat ondanks de "Pixarficatie" wel blijft bestaan in haar huidige vorm. Het iconische Mickey hoofd zal dus niet verdwijnen, maar de gondels zullen wel elk in het teken staan van een verschillende Pixar figuur. Ook de Games of Broadwalk, worden aangepast aan de Pixar figuren.

Paradise Park

Het huidige Paradise Pier zal toch nog deels intact blijven, want een deel van de attracties blijft ongewijzigd: Paradise Gardens, Silly Symphony Swings, Jumpin' Jellyfish, Goofy's Sky School, Golden Zephyr en The Little Mermaid - Ariel's Undersea Adventure zullen nog steeds deel uitmaken van dit nieuwe gebied. Ariel's Grotto en de Cove Bar daarentegen krijgt wel een transformatie. Deze worden een lounge en grill met een mooi uitzicht op Paradise Bay en Pixar Pier.

Al deze werken zorgen er dus voor dat vanaf 8 januari de volgende attracties zeker sluiten tot de heropening in april of de zomer van 2018: California Screamin', Mickey's Fun Wheel, Games of the Boardwalk en Sideshow Shirts. Van Toy Story Mania! is het nog niet bevestigd of en wanneer deze sluit. De Paradise Gardens attracties blijven wel open en ook de avondshow World of Color blijft vermoedelijk spelen. Op 13 april heropenen de meeste attracties bij de start van het Pixar Fest. Tijdens deze festiviteiten zal de Paint the Night avondparade, die heel wat Pixar karakters bevat, voor het eerst in Disney's California Adventure te zien zijn. Het Disneyland park zelf krijgt vanaf dan een nieuwe vuurwerkshow: Together Forever - A Pixar Nighttime Spectacular.

Tekst: Sven Popelier - Pretparken.be // Foto's: © Disney Pixar // Bron: Disney Parks Blog

 

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.