Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Een blik in de toekomst: met je eigen auto in het reuzenrad, de achtbaan of de kabelbaan?
Share
Auteur: Jan Van Nespen @ 9 Sep 17

De Duitse ondernemer Michael Mack, heeft enkele bizarre concepten voor nieuwe attracties bedacht. Op de website carmusement.com vinden we verschillende concepten terug waarbij je met de auto verschillende klassieke pretparkrides kan doen. Aan creativiteit geen gebrek, in hoeverre het technisch en veilig gerealiseerd kan worden, kunnen we als leken enkel speculeren. We zetten de verschillende concepten op een rijtje.

Wie ooit de Porsche-reclame gezien heeft uit 1989, waarbij een echte Porsche het parcours van de Python aflegde, heeft er misschien ooit wel eens van gedroomd hoe het zou zijn om in z'n eigen auto een achtbaan te berijden. Voor wie dit nooit gezien heeft, hier een filmpje uit de oude doos:

Met je eigen auto in de achtbaan?

Deze droom kan misschien binnenkort werkelijkheid worden als het van Michael Mack afhangt: met zijn bedrijf ROLLERCOASTERRESTAURANT GMBH, bekend van de Foodloop-restaurants in onder andere Europapark en Alton Towers, breidt hij nu het alomgekende concept van de 'drive-in-cinema' uit met 3 nieuwe concepten onder de naam 'carmusement': CABLE FLIGHTS, CarmusementWheel en het meest tot de verbeelding sprekende CarmusementRollercoaster! 

In elk van de drie concepten wordt je auto op een soort platform vastgezet, dat dan wordt vastgemaakt aan een kabelbaan, een reuzerad of een loopingachtbaan! De concept arts zijn in elk geval verbluffend en de mogelijkheden zijn wellicht enorm. 

Met de kabelbaan naar het centrum van de stad en toch je auto bij de hand?

Voor wat de kabelbaan betreft, heeft men blijkbaar al de stad Stuttgart in gedachten en wenst men daar een deel van de verkeersproblematiek op te lossen door auto's van aan de rand van de stad via de kabelbaan op een milieuvriendelijke wijze het stadscentrum binnen te brengen. Men kan zich anderzijds wel afvragen waarom men de auto's dan toch nog wil binnenbrengen in de stad als men ze milieuvriendelijker wil maken, en of de files dan niet zullen ontstaan bij het incheckstation van de kabelbaan...

Het Carmusement Wheel: met je auto in het reuzenrad!

In de video is te zien hoe de auto's op volautomatisch bewegende platformen op efficiënte wijze aan het reuzenrad opgehangen worden aan een arm die ook nog kan ronddraaien, zodat je vanuit de bestuurderszetel van geweldige 360° panorama's kan genieten. Voor zover je uiteraard niet te bang bent dat je met auto en al uit het wiel zal vallen of rollen! Michael MACK denkt aan een reuzenrad ter grootte van The London Eye van ongeveer 130m hoog, waarin plaats zou zijn voor maar liefst 72 auto's tegelijk!

De ultieme droom: in je eigen auto in de loopingcoaster!

In het geval van de achtbaan lijken de grote variëteit aan automodellen en het gebrek aan controle op het dragen van autogordels uitdagingen waar de ingenieurs die het Carmusement-concept aan het uitwerken zijn nog de handen vol aan zullen hebben. In elk geval zullen deze futuristische concepten - als ze worden uitgevoerd - op zeer veel mediabelangstelling kunnen rekenen, en lijkt de combinatie van auto's en entertainment een winning team te kunnen zijn, als losstaande attracties of als trekpleisters voor bijvoorbeeld pret- en safariparken.

Een bron van nieuwe ideeën en concepten

Maar nog voor het eerste project effectief in uitvoering gaat, blijkt Michael MACK nog veel meer ideeën te hebben: dit concept kan volgens hem een hele revolutie teweegbrengen in de pretparkindustrie, met compleet nieuwe pretparken die gebaseerd zijn op het CARMUSEMENT-principe waarbij je alle ritten kan doen zonder je auto te verlaten!

Daarbij zitten zelfs nog meer gedurfde concepten in de pijplijn, zoals:

- CarmusementChairoplane, een caroussel die de auto's meeneemt tot op 100m hoogte en ze ronddraait, net zoals een Starflyer;

- CarmusementSwing, een gigantische schommel voor auto's;

- En zelfs een CarmusementFreeFallTower, waarbij je je eigen auto een vrije val kan laten beleven!

De mogelijkheden lijken onbeperkt en Dhr. Mack heeft zelfs aan snacks gedacht voor tijdens de rit: het FlyInRestaurant is als een drive-in-restaurant waar je passeert langsheen de Cable Flight autokabelbaan en waar je vooraf via je smartphone besteld eten en drinken door je autoraampje toegestopt krijgt on the fly.

Het wordt dus uitkijken naar de eerste installatie van dit interessante principe!

Tekst: Jan Van Nespen - Pretparken.be // Media: The ROLLERCOASTERRESTAURANT® Vienna // Bron: Carmusement.com

 

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.