Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Nieuwe attractie voor elk Six Flags park in 2018
Share
Auteur: Sven Popelier @ 31 Aug 17

Na alle nieuwigheden van de de Cedar Fair parken, heeft ook Six Flags zijn nieuwe attracties voor 2018 uit de doeken gedaan. Het varieert van coasters tot thrill en water attracties over de hele Verenigde Staten en daarbuiten. In tegenstelling tot de andere grote pretpark groep krijgt elk park een nieuwe attractie. Ontdek hier het overzicht:

 

Six Flags Fiesta Texas

Deze wisten we al een tijdje: Six Flags Fiesta Texas krijgt 's werelds eerste Single Rail-coaster (met de zogenaamde Raptor-track) van RMC. In het voorjaar van 2018 moet namelijk Wonder Woman Golden Lasso Coaster openen waardoor de coasterteller van het park naar 10 gebracht wordt. Daarnaast wordt het park het eerste ooit met meer dan één RMC. Ondertussen zal het wel niet de enige ter wereld zijn, want ook California's Great America heeft ondertussen één besteld. 

Six Flags Great Adventure & Safari

Dit park in Jackson, New Jersey krijgt een heuse thrill ride. Wellicht had je ooit wel al eens het bijzondere filmpje gezien van een Tourbillon uit het ABC rides assortiment. Wel, het park heeft er ééntje besteld en krijgt de naam: 'Cyborg Cyber Spin'. Zo krijgt Six Flags Great Adventure de eerste in de Verenigde Staten. 

Six Flags New England

Harley Quinn Spinsanity, een giant frisbee van Zamperla om nog wat meer thrill naar het park te brengen. Vorig jaar opende al een gelijkaardige attractie in zowel Six Flags Discovery Kingdom als La Ronde. In België kennen we natuurlijk een gelijkaardige attractie in Bobbejaanland, namelijk de Sledgehammer.

Great Escape, a Six Flags theme park

Pandemonium, de nieuwe attractie voor Great Escape, heeft een naam die wel vaker gebruikt wordt in pretparken. Zo zijn er coasters in verschillende Six Flags parken met die naam, maar ook thrill rides zoals in Drayton Manor. Hier gaat eveneens over een thrill ride maar over een Chance Freestyle attractie. Deze is vergelijkbaar met hun Wipeout model, zoals we kennen van de Octopus in Walibi Belgium. Het idee van de attractie is hetzelfde maar in plaats van tegenover elkaar plaats te nemen, ga je hier aan de zijkant zitten zoals bij een Frisbee attractie. Op die manier kan je met je benen los rondjes maken en in de lucht gezwierd worden.

La Ronde

Carnaval en folie, een themagebied met drie nieuwe attracties is gloednieuw voor het Canadese park La Ronde. Het wordt een waar familiegebied met attracties voor het hele gezin. Allereerst is er 'Torsade', een Twirler attractie voor groot en klein. Ten tweede is er 'Petite Roue', een reuzenrad dat niet mag ontbreken in dit gebied. Tot slot is er nog een Twist attractie: Tourbillon. 

Six Flags America

Hier is de nieuwigheid voor het Hurricane Harbor waterpark. Wahoo River, wordt een lazy river met watervallen en meer. Het zal de tweede rivier zijn met zeven verschillende actiezones. 

Six Flags Great America

Na het sluiten van de King Chaos attractie, was het te verwachten dat er een vervanger ging aangekondigd worden. De naam is nog niet bekend, maar deze attractie wordt de grootste looping in zijn soort. Na de verschillende Fireball en 22m Looping attracties die openden in verschillende Six Flags parken wordt dit de grootste uit de reeks. Deze 30 m hoge looping van Larson International opent volgend jaar in Six Flags Great America.

Six Flags St. Louis

Ook voor dit park is de nieuwigheid gepland voor het Hurricane Harbor waterpark. Er komt een nieuwe bandenglijbaan: Typhoon Twister. Zo ga je eerst in een 'whirlpool bowl', waarna je met een drop in een 'Wave Wall' terecht komt. 

Six Flags Over Georgia

Wellicht de grootste onthulling is deze Twisted Cyclone voor Six Flags Over Georgia. Na het sluiten van hun achtbaan eerder op 30 juli dit jaar gingen er al geruchten in de lucht. Zou er een Rocky Mountain Construction overlay gepland zijn? Ja hoor, vanaf 2018 kunnen bezoekers plaats nemen in deze spectaculaire hybrid achtbaan. Ze wordt slechts 30 meter hoog, 731,5 meter lang en zal een topsnelheid halen van 80 kilometer per uur. Dankzij de I-Box track zal de baan 3 keer overkop gaan, waaronder een omgekeerde Cobra Roll en een Zero-G Roll. Daarnaast zullen er maar liefst 10 airtime momenten zijn. 

Six Flags Over Texas

Lekker verwarrend, maar ook dit park krijgt een Harley Quinn Spinsanity, alleen is het niet de giant frisbee maar wel de ABC Rides Tourbillon. In totaal dus twee modellen waaronder deze voor Six Flags Over Texas. De 'eerste voor de Verenigde Staten' titel van Cyborg Cyber Spin wordt dus al snel te niet gedaan door deze.

Six Flags Mexico

Na de omvorming van Medusa in 2014 tot een Rocky Mountain Construction achtbaan, is het al van toen geleden dat het park een nieuwe coaster kreeg. Met Wonder Woman Coaster komt daar verandering in. Het is al de 6de S&S Spin Free Spin coaster in een Six Flags park. Tegen een maximumsnelheid van 61,2 kilometer per uur vlieg je veschillende keren ondersteboven. De baan heeft een klein oppervlak en een grote herhalingswaarde dus zal snel geliefd worden in Mexico. 

Six Flags Magic Mountain

CraZanity, s'werelds grootste pendulum ride komt naar het park. Vergelijkbaar dus met hun attractie voor Six Flags New England alleen zal deze de grootste ter wereld zijn. De attractie brengt je in de lucht op ongeveer 50 meter hoogte aan een snelheid van 120 km per uur. Dit wordt het paradepaardje van een nieuw themagebied in Boardwalk Beach stijl. Er komen namelijk shops, restaurants en thematisatie rondom deze mastodont.

Uiteraard was er nog ander groot nieuws gelanceerd onlangs. Het park blijft volgend jaar 365 dagen open. Met deze extra 100 dagen, het bestaande aanbod en het nieuwe themagebied hoopt het park zo zich nog beter te plaatsen op de markt in California en de States. 

Six Flags Discovery Kingdom

Harley Quinn Crazy Coaster, is de laatste maar zeker niet de minste onthulling. Het wordt de eerste Skywarp van Skyline attractions ter wereld. Met een lengte van 110m en 19m hoog is dit een stevige thrill ride waar je 10 keer overkop zal gaan. Er is ook een duellerend element dankzij de twee treinen die stimultaan in werking treden.

Daarnaast krijgt het nabijgelegen waterpark Waterworld Concord een nieuw gebied voor de kids: Splashwater Island. Het waterpark werd dit jaar nog maar overgenomen van Premier Parks waardoor het terug in handen kwam van de Six Flags groep. Met dit nieuwe stukje waterplezier is de eerste stap gezet om het park uit te breiden in de toekomst.

Bekijk ook de video van Six Flags met alle nieuwigheden op een rij geintroduceerd door CEO John M. Duffey.

Tekst: Sven Popelier - Pretparken.be // Foto's & Video: © Six Flags Entertainment // Bron: Six Flags, California Coaster Kings, Coaster Studios

 

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.