Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Six Flags Magic Mountain krijgt jaarrond opening!
Share
Auteur: Juan Martínez @ 29 Aug 17

Six Flags Magic Mountain zal vanaf 1 januari 2018 als eerste park van de Six Flags-groep het ganse jaar dagelijks geopend zijn. Het park volgt hiermee de concurrerende parken in de regio, zijnde Disneyland, Universal Studios Hollywood en Knott's Berry Farm.

Six Flags Magic Mountain bevindt zich in het Amerikaanse Californië, net ten noorden van de grootstad Los Angeles. Het park houdt momenteel het record van het meest aantal achtbanen in één park (19 stuks!) en is heel populair bij pretpark- en achtbaanfans. De regio Los Angeles herbergt naast het oorspronkelijke Disneyland resort en nog enkele andere pretparken ook een aantal andere toeristische trekpleisters zoals Hollywood, Malibu, Beverly Hills en geniet van een meestal zonnig en warm klimaat het ganse jaar door. Hierdoor ontvangt de regio jaarlijks meer dan 47 miljoen toeristen en uit dit vaatje wil Six Flags nu, net als de concurrende parken, graag mee tappen.

Tot nogtoe zijn alle Six Flags parken seizoensgebonden parken wiens hoofdseizoen loopt van einde mei tot begin september. Daarnaast spelen enkele parken ook al een aantal jaren in op de populaire events rond Halloween, Kerst en "springbreak", alsook op festivals. Maar met de uitbreidingen van de groep in Dubai, China en nog andere locaties buiten de VS groeit het merk en de bekendheid wereldwijd en wanneer toeristen uit deze landen dan Californië bezoeken, is er niets erger dan dat zij het park zouden willen bezoeken, maar dit niet kunnen omdat het park gesloten is, aldus parkdirecteur Bonnie Weber.

De meeste parken die jaarrond, of zo goed als jaarrond, open zijn, zetten in op verblijfstoerisme en bieden dus verblijfsaccomodatie aan. Vaak gebeurt dit onder de vorm van eigen hotels en/of vakantieparken, maar ook samenwerkingsverbanden met particuliere hotels en hotelketens behoren tot de mogelijkheden. Gevraagd naar de mogelijkheid of een eigen hotel tot de mogelijkheden behoort, antwoordt Weber dat verschillende pistes onderzocht worden. Het park beschikt alleszins over eigen, beschikbare grond om een hotel en andere resort voorzieningen te bouwen, maar het park zou ook kunnen proberen om accomodaties te ontwikkelen die Six Flags gebrandmerkt zijn op een nabijgelegen locatie in samenwerking met een externe hotelpartner.

Het park heeft de voorbije jaren al enkele wijzigingen doorgevoerd in het park zelf naar aanleiding van de jaarrond-openstelling. Zo zijn er zogenaamde 'wow zones' ontwikkeld, zoals het Screampunk District en het DC Comics gethematiseerde Metropolis land. De bedoeling hiervan is om de kwaliteit van het parkbezoek naar een hoger niveau te tillen om rechtstreeks de concurrentie aan te gaan met de nabijgelegen Disney- en Universalparken die met themazones als Cars Land of Harry Potter World de bezoekers volledig onderdompelen in een themawereld. Het productaanbod moet in dat geval uitstijgen boven de meer generieke thema's van de meeste regionale parken, aldus Weber. De hoogtechnologische darkride "Justice League" is hiervan het perfecte voorbeeld. Weber kondigt dan ook aan dat bezoekers nog meer wow-waardige attracties, een verhoogde focus op verhalen, nieuwe events en veel meer oog voor detail mogen verwachten. "We willen mensen een goede, bijna dwingende reden geven om het park te bezoeken", aldus Weber.

Tekst: Juan Martínez - Pretparken.be // Foto's: Six Flags Entertainment // Bron: USA Today

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.