Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 21 Jun 17, 17:20
Share

Plopsaland De Panne heeft een eerste bouwplan voor de Plopsa Camping bekend gemaakt die in 2018 moet openen. Op het plan is de eerste bouwfase te zien van de eerste verblijfsaccommodatie van het park.

Begin dit jaar kondigde Plopsa hun nieuwe Plopsa camping aan. Op een pas verschenen bouwplan voor deze camping zijn vijf pleintjes te zien met daarrond telkens een groepje huisjes en ook twee parkings. Het gaat om de eerste bouwfase van het project dat in 2018 in gebruik zal genomen worden en telt vijftig huisjes.

In twee volgende fasen komen er telkens 50 eenheden bij, waardoor er in totaal dus 150 huisjes gebouwd zullen worden. De bedoeling is dat er kleine dorpjes verschijnen, elk in een thema van Studio 100. Zo zou er een dorp rond Wickie de Viking, K3 en Plop komen.

Op het plan is ook een vijfde, onuitgewerkt pleintje te zien dat tegen Wickieland ligt. Wellicht zal daar later een nieuwe doorgang naar Plopsaland De Panne komen voor de campingverblijvers.

Plopsaland De Panne investeert sterk in verblijfsaccomodaties. Naast de eerste fase van De Plopsa Camping opent het park ook een eigen hotel met 127 kamers. "Door in te zetten op het verblijfssegment hopen we onze omzet met twintig procent te kunnen stijgen", zei Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof begin dit jaar. "Jaarlijks zijn er om en bij de 120.000 Plopsabezoekers die in de regio kust, Ieper en Gent overnachten. Een deel daarvan willen we graag zelf te slapen leggen."

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: © Plopsa // Bron: Pretpark.nl