Altijd de goedkoopste pretparktickets?
Bezoek onze kortingspagina!

Grijp korting
Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Blackpool opent multi-launch-coaster 'Icon' in 2018
Share
Auteur: Jonas Claes @ 11 Apr 17

Blackpool Pleasure Beach heeft de naam voor de nieuwigheid van 2018 bekend gemaakt. De eerder aangekondigde multi-launchcoaster zal de naam ‘Icon’ krijgen!

De naam van de nieuwe multi-launch-coaster werd vanochtend openbaar gemaakt op een persconferentie. De multi-launch-coaster van Mack Rides zal de naam ‘Icon’ krijgen. Amanda Thompson, de directrice van het park, schuwt de grote woorden niet wanneer ze de naam toelicht:  "Icon zal een van de meest iconische en veelbesproken achtbanen worden, het wordt zelfs een van de meest iconische attracties van de hele wereld”.

De directrice benadrukt ook dat dit de grootste investering is in de geschiedenis van het park, ze verwacht dat de nieuwigheid  een impact heeft voor zowel het park, de stad als de regio. De kostprijs van de achtbaan bedraagt bijna 20 miljoen euro, een bedrag dat vergelijkbaar is met ‘Helix’, een gelijkaardige coaster in het Zweedse park Liseberg.

Hieronder kan je het aankondigingsfilmpje van Icon bekijken:

Wat we al wisten

Het was al lang bekend dat Blackpool in 2018 met een nieuwigheid van formaat zou uitpakken. De lay-out lekte al in mei vorig jaar. In september kwam het park zelf met het nieuws naar buiten. Icon stuurt zijn bezoekers straks in iets meer dan twee en een halve minuut over 1140 meter track. Het hoogste punt van de achtbaan ligt op 25 meter en er zal een topsneheid van 80 km/u bereikt worden. Onderweg worden bezoekers twee keer gelanceerd en zullen meermaals over-de-kop gaan. Wat de baan alleszins Iconisch maakt is dat ze maar liefst 15 keer kruist met andere achtbanen uit het park.

Blackpool integreert haar nieuwigheid dus in de overheerlijke coasterspaghetti die het park kenmerkt. Wie het park een beetje kent, kan zich voorstellen dat het ontwerpen van de lay-out een aardig staaltje puzzelkunst vergde.

Over Blackpool

Blackpool Pleasure Beach is eigendom van de Thompson-familie en opende zijn poorten in 1896. Het is een van Engelands populairste attractieparken, met maar liefst 12 achtbanen. De laatste jaren kampte het park echter met teruglopende bezoekersaantallen. De nieuwe iconische achtbaan zal daar vermoedelijk verandering in moeten brengen. Wij wensen het park alvast prachtige cijfers toe: Blackpool is een toppark!

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Blackpool Pleasure Beach

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.