Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Bevestigd: Openingsdatum Heidiland in Plopsaland De Panne
Share
Auteur: Yelle Kleykens @ 14 Maa 17

De nieuwe houten achtbaan Heidi The Ride en bijhorend themagebied Heidiland zal in de paasvakantie openen, dat nieuws bevestigde Plopsaland De Panne vandaag officieel op hun Facebookpagina.

Na lang wachten krijgen we dan toch een officiële openingsdatum te horen van Plopsaland De Panne: 2 april 2017, oftewel het begin van de paasvakantie. Op die dag zal het nieuwe themagebied Heidiland geopend worden met de beruchte houten achtbaan Heidi The Ride. Een dag eerder, op één april, is het park al exclusief voor telenetklanten geopend aan wie Telenet per mail een exclusieve avant-première beloofd heeft.

Er werd de voorbije maanden druk gewerkt in Heidiland om alles tot in de puntjes af te werken voor de bezoekers. De huisjes en de zone werden gedecoreerd, het restaurant werd bemeubeld, de shop werd ingericht en de houten kinderdraaimolen, die de naam 'De Dierenmolen' kreeg, werd geplaatst.

Eigenlijk moest Heidiland al in de zomer van 2016 openen, maar door het vervallen van de milieuvergunning van Plopsaland moest het park de opening noodgedwongen uitstellen omwille van mogelijke geluidsoverlast van Heidi The Ride. Ondertussen zijn alle vergunningen en geluidsnormen weer in orde en kan het park dus hun nieuw themagebied met trots voorstellen tijdens de paasvakantie.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: Yelle Kleykens - Pretparken.be, Plopsa

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.