Auteur: Sven Popelier - Gepubliceerd: 19 Aug 16, 15:36
Share

Aan de North Yorkshire kust in het Verenigd Koninkrijk zijn plannen voor een nieuw indoorpark. Het bestaande park Flamingo Land wil er zo een tweede park openen onder de naam 'Flamingo Land Coast' en zo hun resort uitbreiden. 

In Scarborough, North Yorkshire zal het voormalige Futurist Theatre omgevormd worden tot een nieuwe toeristische bestemming. De voormalige cinema die sinds 2014 gesloten is, zou door het bestaande Flamingo Land omgevormd worden tot een indoor pretpark. Het gebouw staat vlak naast het strand en ligt op een kleine drie kwartier van het huidige park. Het zal dicht komen te liggen bij het onlangs geopende waterpark Alpamare en dus een bijkomende boost worden voor het toerisme in Scarborough.

Qua attracties spreken de plannen onder andere over een adrenaline achtbaan, een waterattractie (splash op concept art), een 'Space Shot Tower' in de vorm van een vuurtoren maar ook een grote volière om door te wandelen. Deze zullen onderverdeeld worden in drie verschillende themagebieden: "Ondergrond" (mijnen en grotten), "Langs de kustlijn" en "Lucht". Er komt ook een bar, een restaurant met zeezicht en een meer op het dak.

Gordon Gibb, eigenaar van Flamingo Land, is nog voorzichtig met de plannen. Hij benadrukt dat ze nog in hun kinderschoenen staan en dat er nog veel maanden van onderhandeling nodig zullen zijn. Echter is het park zeer toegewijd om het project te verwezelijken. De woordvoerder van GMI Estate, het bedrijf dat zal samenwerken met Flamingo Land voor de bouw, sprak ook over een goede samenwerking en het enthousiasme van de gemeenteraad van Scarborough. In september komt alvast een rapport over de plannen als volgende stap in dit project.

Tekst: © Sven Popelier // Foto's: © Flamingo Land // Bron: GazetteLive