Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 1 Jul 16, 12:56
Share

Deze zomer komt aan de Belgische kust het voormalige Meli Park weer eventjes terug tot leven. Van zaterdag 16 juli tot en met zaterdag 17 september wordt er in het gemeentehuis van De Panne een overzichtstentoonstelling georganiseerd door de familie Florizoone, stichters van het Meli Park.

16 Jaar na de verkoop van het pretpark, is Meli nog steeds een naam die gegrift staat in het collectieve geheugen van vele Belgen. Wie heeft er niet als kind samen met de familie een dagje doorgebracht in dit park? Vele mooie herinneringen die deze zomer terug opgehaald kunnen worden in deze tentoonstelling over het rijke verleden van het Meli Park.

De expo biedt een unieke blik in de collectie van de familie Florizoone en de vele souvenirs die door verzamelaars nog altijd worden gekoesterd als aandenken aan de tijd van toen. Door middel van 9 ‘scènes’ wandelt de bezoeker doorheen de geschiedenis van Meli en volgt men de tijdslijn
vanaf 1925 (het begin van A.J. Florizoone als imker) tot eind 1999 (de verkoop van het park).

Het Meli tijdperk herbeleef je met al zijn gekende ingrediënten: bijtjes, sprookjesfiguren en nostalgische attracties. Via het interactieve scherm zal er de mogelijkheid zijn om het park weer voor je ogen tot leven te laten komen dankzij de uitgebreide collectie foto’s en video’s. Ga op zoek naar je favoriete attractie van toen en herbeleef leuke momenten opnieuw samen met de familie!

Ter gelegenheid van deze tentoonstelling wordt er een souvenir fotoboekje uitgegeven met uniek beeldmateriaal van het park. Deze zal in beperkte oplage tijdens de tentoonstelling verkocht worden aan 10 euro.

Herontdek het park op een originele manier en kuier nog één keer in de zoete sfeer van een dagje Meli Park!

PRAKTISCHE GEGEVENS:
Gemeentehuis De Panne - Zeelaan 21, 8660 De Panne
Dagelijks van 10.00u tot 12.00u en van 14.00u tot 17.00u
Gesloten op zon- en feestdagen
Gratis toegang
Meer info: https://www.facebook.com/events/1741359562813726/

Tekst: © Meli Park Expo // Foto: © Meli Park Expo