Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 23 Mei 16, 12:08
Share

Dat Blackpool Pleasure Beach van plan is een grote nieuwe attractie te openen in 2018, is al een tijdje geen geheim meer. Geruchten gingen over een Mack Megacoaster zoals Helix (Liseberg) of Blue Fire (Europa-Park), maar fansite Screamscape heeft van een anonieme bron nu ook een eerste lay-out gekregen.

De baan zou volgens deze plannen meteen met een launch beginnen, gevolgd door een tophat-element dat over de lifthill van de Big One gaat. Daarna is er een inclined loop en slingert de vermoedelijke lay-out over Steeplechase en Big Dipper in een bochtig stukje achtbaan. De tweede inversie, een Zero-G roll, brengt het treintje weer aan de andere kant van de Big One.

De tweede launch volgt bijna meteen, ditmaal word je een immelman ingestuurd. Het laatste stuk is erg compact, met highlights zoals een overbanked turn, airtimeheuvels en een helix. Wie de gelijkaardige baan in Liseberg al heeft gedaan, kan bevestigen dat dit element erg intens kan zijn op dit type coaster.

Locatie

Voor de nieuwe achtbaan maakt het park gebruik van zijn grootste ongebruikte zone, aan de voet van hun oudste achtbaan. Hier ligt een behoorlijk grote vijver zonder attracties. Het station van de achtbaan zou daar te komen liggen, net als het grootste deel van de track en beide launches.

Elfde achtbaan

Mocht dit ontwerp effectief uitgewerkt worden, dan wordt dit de elfde achtbaan van het park. daarmee is Blackpool Pleasure Beach het derde grootste park van Europa in aantal achtbanen, na Wiener Prater en Europa-Park. De oudste achtbaan van het park dateert van 1923 (Big Dipper) en de laatste achtbaantoevoeging van het park opende in 2007 zijn poorten (Infusion).

Eerst was er sprake om de grote nieuwe attractie volgend jaar al te openen, maar dat is uitgesteld. Mogelijk willen ze de concurrentie aangaan met Alton Towers, die hetzelfde jaar waarschijnlijk met Secret Weapon 8 uitpakt. Het zou niet de eerste keer zijn dat beide parken de concurrentie met elkaar aangaan op zo'n directe manier: in 1994 opende zowel hypercoaster 'Big One' in Blackpool, als de legendarische 'Nemesis' in Alton Towers.

Tekst: © Ignace Woinin – Pretparken.be // Foto’s: © Screamscape en Riderater // Bron: Screamscape en Riderater