Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Port Laguna (Toverland)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Port Laguna is het nieuwe, outdoor entreegebied en stelt een idyllisch havenstadje voor dat als startpunt dient voor de ontdekkingsreis door Toverland. Samen met het nieuwe themagebied Avalon wordt het park 7 hectare groter, ofwel liefst anderhalve keer zo groot! De investering in beide gebieden bedraagt dan ook meer dan €30 miljoen!

In dit verblijfsgebied staat de magie centraal: met een toverstaf kunnen bezoekers hier écht toveren. De Via Magia, de boulevard van Port Laguna, leidt de bezoekers vervolgens naar de overige themadelen van het attractiepark.

Port Laguna is dus het hart van Attractiepark Toverland: het centrale begin- en eindpunt van de dag. Het entreegebied is vormgegeven als een idyllisch havenstadje met azuurblauw water, een strand en een boulevard vol bedrijvigheid. Aan de boulevard bevinden zich shops, horecapunten, shows, spellen, toverkunst en een iconische vuurtoren. Vanuit Port Laguna kunnen de gasten vervolgens op ontdekkingsreis naar de overige werelden van Toverland.

Aan de Via Magia ligt de Magic Store van familie Magistralis. Deze familie verzamelt al generaties lang alle magische kostbaarheden en flessen die op het strand van Port Laguna aanspoelen. Deze verzameling wordt zorgvuldig getest in het Magiezijn, alvorens in de winkel verkocht te worden. Het Magiezijn is een attractie op zich. Regelmatig opent familie Magistralis de deur naar dit mysterieuze Magiezijn en worden de gasten uitgedaagd om tijdens een interactieve show hun eigen magie te ontdekken.

In de diverse vitrines en nisjes van Port Laguna zitten magische taferelen verborgen. Wie met een toverstaf en een magische kaart op ontdekking gaat, kan met de juiste toverspreuk en de bijbehorende magische beweging écht toveren.

Net zoals bij de vorige uitbreiding speelt ook nu weer muziek een belangrijke rol om de beleving te versterken en het mag geen verrassing zijn dat het park opnieuw met IMAscore in zee gaat. Er zal 65 minuten aan muziek verspreid over 5 zones te horen zijn. Daar bovenop komt er nog voor 18 minuten aan muziek voor de interactieve show in het Magiezijn en voor de slotshow tijdens de Midzomeravonden.
Specificaties:
Type attractie: Thema-land
Opening: 2018

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.