Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Avalon (Toverland)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Avalon is het derde outdoorgedeelte van Toverland en maakt het park opnieuw een stuk groter. Samen met het nieuwe entreegebied wordt het park 7 hectare groter, ofwel liefst anderhalve keer zo groot! De investering in beide gebieden bedraagt dan ook meer dan €30 miljoen!

Topattracties in dit nieuwe themagebied zijn Fenix en Merlin's Quest. Met Fenix, een B&M wing coaster, voegt Toverland zijn eerste over-de-kop achtbaan toe aan het aanbod. Merlin's Quest is een bootvaart van Mack en heeft als eerste attractie een darkride-gedeelte.

Naast beide grote attracties biedt het themagebied het allereerste tafelrestaurant aan, Herberg: The Flaming Feather. Het restaurant bestaat uit een indoorgedeelte met 130 zitplaatsen en buitenterrassen met 300 zitplaatsen. Op het menu staan diverse vleesgerechten en lunchplanken, dranken worden geserveerd in pullen en karaffen.

Zowel op de buitenterrassen als in de grote eetzaal is het prima vertoeven. Boven de knetterende haard hangt een oude trofee, de schedel van The Headless Dragon, evenals een brandende veer van de Fenix. In het plafond is een map met geheimzinnige sterrenbeelden verborgen. In The Flaming Feather is bourgondisch tafelen het toverwoord. Voor een snellere maaltijd kunnen gasten terecht bij het naastgelegen Smouldering Roasts.

Net zoals bij de vorige uitbreiding speelt ook nu weer muziek een belangrijke rol om de beleving te versterken en het mag geen verrassing zijn dat het park opnieuw met IMAscore in zee gaat. Er zal 90 minuten aan muziek verspreid over 7 zones te horen zijn.
Specificaties:
Type attractie: Thema-land
Opening: 2018

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.