Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Fenix (Toverland)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Fenix is de almachtige vuurvogel en aloude bondgenoot van de goede tovenaar Merlijn. Hij schiet Merlijn keer op keer te hulp in de strijd tegen ijsheks Morgana en haar duistere magie. Eens in de 777 vergaat Fenix tot as, waarna hij op wonderbaarlijke wijze weer tot leven komt en uit de as herrijst.

Fenix is een wing coaster van achtbaanbouwer Bollinger & Mabillard. Met deze keuze heeft na Efteling dus ook Toverland een eerste B&M in huis. Tevens kiest het park hiermee om voor het eerst een achtbaan die over de kop gaat toe te voegen aan het aanbod. In Europa vind je dit type achtbaan nog in Engeland, Duitsland en Italië, maar Fenix is het langste exemplaar!

B&M staat voor kwaliteit en grootsheid, deze achtbaan wordt dan ook de nieuwe hoogste attractie van het park! Na een helling van 40 meter neemt Fenix je mee in de eerste inversie, een zogenaamde wing over drop (een inversie die begint met een halve draai en eindigt in een halve looping). Vervolgens volgen nog 2 inversie-elementen, eerst een Immelmann (een halve looping, gevolgd door een halve rol) en dan een zero-G-roll (een inversie waarin passagiers even gewichtloos zijn).
Specificaties:
Type attractie: Winged Coaster
Bouwer:
Opening: 2018
Hoogte: 40 meter
Lengte: 813 meter
Topsnelheid: 95 km/u
Aantal inversies: 3
Ritduur: 2 minuten
Aantal treinen en passagiers: 2 treinen 24 passagiers per trein.
Speciale elementen: Wing over drop

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.