Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: The Creepy Crawler (Oakwood Theme Park)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Deze familieachtbaan is een verplaatsbaar model (RC40) van de Italiaanse fabrikant Pinfari. Groot en klein kunnen genieten van het parcours vol snelle drops en leuk bochtenwerk.

De achtbaan opende in 2017 als dé hoofdattractie van het nieuwe themagebied Dahland, onder de naam 'Flight of the Giant Peach'. Ze werd tweedehands gekocht. Eerder stond deze attractie in M&Ds Scotland's Theme Park. Het boek 'De reuzenperzik' van Roald Dahl diende als inspiratiebron voor de thematisatie. De bezoekers betraden de wachtrij via een gigantische perzik, waarna ze het huis van tante Spons en tante Spijker (Engels: aunt Sponge & aunt Spiker) passeerden. De baan moest de vlucht voorstellen, die de reuzenperzik van Dover naar New York City brengt.

In 2018 was het echter alweer over en uit voor het nieuwe themagebied rond de geliefde Britse kinderboekenauteur. Oakwood Theme Park had namelijk niet de nodige toestemmingen verkregen van de Roald Dahl Story Company, waarna een rechtszaak volgde tegen het park. Hierop verwijderde Oakwood alle verwijzingen naar het bekende jeugdboek. Het griezelthema van de nabijgelegen attractie Spooky 3D werd doorgetrokken naar het voormalige Dahland. De reuzenperzik werd omgedoopt tot 'The Hollow Pumpkin' en de achtbaan kreeg de naam 'The Creepy Crawler'. De sprinkhaantrein bleef dezelfde.
Specificaties:
Type attractie: Steel Coaster
Bouwer:
Opening: 2017
Hoogte: 11 meter
Lengte: 325 meter
Topsnelheid: 45 km/u
Aantal inversies: 0
Aantal treinen en passagiers: 2 treinen 12 passagiers per trein.

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.