Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Freischütz (Bayern Park)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Deze spectaculaire achtbaan van het Duitse Maurer Söhne is van het X-car type, hetzelfde als Formule X in Drievliet. Dit exemplaar is echter heel wat groter. Met zijn 4 inversies en launch tot 80 km/u moet je de achtbaan zeker niet onderschatten! De rit begint na de launch meteen met een inside top hat, een element dat je in Europa enkel nog op Helix in Liseberg tengekomt. Het lijkt op een gewone top hat zoals de eerste heuvel van Anubis, maar hier zit het treintje aan de binnenkant van de heuvel en brengt hij de bezoekers meteen over de kop. Hierna volgt een klassieke verticale looping, om daarna over te schakelen naar een stuk bochtenwerk met hierin 2 heartline rolls verwerkt. Op rustige dagen kan het gebeuren dat je zonder te stoppen 2 rondjes krijgt, het station doorvlamt en gewoon opnieuw word gelanceerd!

De baan kreeg bovendien een aardig stukje thema mee. De wachtrij en het station vertellen het operaverhaal "The Free Shooter". Het wagentje stelt de 7de kogel voor,die word gecontroleerd door de duivel zelf. Het station heeft dat ook de vorm van de loop van een geweer.
Specificaties:
Type attractie: Accelerator coaster
Bouwer:
Opening: 2011
Hoogte: 24 meter
Lengte: 483 meter
Topsnelheid: 80 km/u
Aantal inversies: 4
G-Krachten: 4.00 G
Speciale elementen: Inside top hat

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.