Troy (Toverland)

Omschrijving attractie

Troy is de in 2007 geopende houten achtbaan waarvan de facts en figures indrukwekkend zijn. De achtbaan is niet alleen de grootste, maar ook de hoogste en snelste houten achtbaan van de Benelux. Zelfs in gans Europa kent Troy niet veel gelijken. Kick je op snelheid en adrenaline dan is Troy de geschikte attractie voor jou!

Troy is dé absolute topper in Toverland. De komst ervan betekende het startschot van de bouw aan de toekomst. Met deze investering van 6,5 miljoen euro positioneerde Toverland zich destijds stevig op de spreekwoordelijke attractiekaart en zorgde het park er verder voor om een attractiepark te worden van internationaal formaat.

Tevens het vermelden waard is dat Toverland gekozen heeft voor een totaalaanpak, waarbij de attractie niet op zichzelf staat, maar omkaderd is door prachtige theming. De Griekse mythologie doet zijn intrede met het verhaal van de verovering van Troje door de Grieken die middels een sluwe list de stad wisten binnen te raken. Het Trojaans paard werd binnengehaald en de Grieken die erin verstopt zaten, verrassten de Trojanen in hun slaap en veroverden de stad. Het paard, de stadsmuren, de muziek, de padjes, het groen... kortom alles is aanwezig om je volledig in het verhaal in te leven.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Wooden Coaster
Bouwer:
GCI
Opening: 2007
Hoogte: 32 meter
Lengte: 1077 meter
Topsnelheid: 90 km/u
G-Krachten: 2.00 G
Ritduur: 1.50 minuten
Aantal voertuigen en passagiers: 2 treinen met 24 passagiers per trein
Speciale elementen: Fly-through door het station

Foto's