Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Vattenparken NIEUWE GLIJBAAN 2019 (Skara Sommarland)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Vattenparken heeft verschillende glijbanen, wildwaterbanen en zwembaden. Een bezoek aan dit waterpark is inbegrepen in de toegangsprijs voor Skara Sommarland. Het water van het park wordt verwarmd tot 25 °C, zodat het ook bij iets kouder weer nog aangenaam kan zijn. Zwembroeken, shorts, badpakken, bikini’s zijn allemaal toegelaten als zwemkledij, maar ook wetsuits zijn te huur. Katoenen kledij is verboden in het waterpark.

Voor vele bezoekers is Vattenparken de voornaamste reden voor een bezoek aan Skara Sommarland. Dat kan soms leiden tot wachtrijen aan de glijbanen. Als je ’s morgens bij parkopening al meteen naar het waterpark gaat, kun je al een aantal glijbanen doen zonder wachtrijen.

Opgelet: op dagen dat het park geopend is tot 19 uur, sluit het waterpark reeds om 18 uur!

Vattenparken bestaat uit volgende attracties:

GLIJBANEN
Waka Waka (Minimumlengte: nog te bepalen)
Opening: 2019 – Bouwer: ProSlide
Waka Waka is de nieuwste indrukwekkende glijbaan van Skara Sommarland. Het is de eerste attractie in Europa die gebruikmaakt van de gepatenteerde Flying Saucer-technologie van ProSlide. De 210 meter lange glijbaan, die wordt afgelegd met tweepersoonsbanden, bevat 4 schijven waarop krappe bochten genomen worden, die zorgen voor een hoge centrifugale kracht.

Snakepit (Minimumlengte: 1m20)
Geopend: 2016 – Bouwer: ProSlide
Snakepit is de verzamelnaam van drie verschillende bodyslides, die als slangen dooreen gekronkeld lopen. Ze kregen dan ook de toepasselijke namen Mamba, Viper en Anaconda. De zogenaamde ‘Twister’-glijbanen met een lengte tussen 90 en 105 meter bouwen aardig wat snelheid op en bevatten bochten van 360°.

Cobra (Minimumlengte: 1m20 – Maximumgewicht: 320 kg per vlot)
Geopend: 2014 – Bouwer: ProSlide
Van deze blauw-groene glijbaan ga je met een vlot waar twee tot vier personen op kunnen plaatsnemen. De 116 m lange glijbaan is van het type TornadoWAVE 60. Het meest opvallende kenmerk is de hoge muur waarop je met je vlot naar boven klimt, alvorens terug naar beneden te storten.

Big Drop (Minimumlengte: 1m30 – Maximumgewicht: 130 kg)
Geopend: 2013 – Bouwer: ProSlide
Big Drop is zonder twijfel de spectaculairste glijbaan van Vattenparken. Je gaat in een cabine staan, waar na enkele seconden de vloer wegklapt. Dan val je 21 meter naar beneden, waarbij de glijbaan nog even verdwijnt in de heuvel waarop de meeste glijbanen zijn gebouwd.

Racer (Minimumlengte: 1m00)
Geopend: 2012 – Bouwer: ProSlide
Op deze vier evenwijdige glijbanen kun je je vrienden of familie uitdagen voor een race. Liggend op een matje met je hoofd vooruit moet je zo snel mogelijk de 90 meter lange weg naar beneden afleggen.

Splashing Hill (Maximumgewicht: 130 kg)
Geopend: 2007 – Bouwer: Van Egdom
Splashing Hill bestaat uit drie glijbanen, die je met één of twee personen in een bootje aflegt. Twee van deze glijbanen zijn Hara Kiri-glijbanen, waar je golvend naar beneden gaat en tegen elkaar kunt racen. De andere is een Aqua Snake, met een gesloten buis die een bocht van 360° maakt.

Vortex (Minimumlengte: 1m20 – Maximumgewicht: 110 kg)
Geopend: 1996
Vortex heette vroeger Space Bowl en dat is ook de naam die wordt gegeven aan het meest opvallende element van deze glijbaan: de buis van de glijbaan mondt uit in een grote trechter, waar je een aantal keer in rond draait vooraleer je door het gat in het midden in het water valt.

Forsfärden (Goede zwemvaardigheden vereist)
Geopend: 1996
Deze blauwe wildwaterbaan wordt afgelegd met banden. Door met je lichaam in de bochten te leunen, kun je een hogere snelheid behalen op dit knap aangelegde parcours.

Nyagara (Minimumlengte: 1m00 – Lengte zonder begeleiding 1m20)
Geopend: 1993
Met een band voor één of twee personen leg je dit 280 meter lange parcours af. De brede witte wildwaterbaan is erg mooi ingewerkt in het landschap en staat garant voor een heerlijk relaxte rit.

ZWEMBADEN
Piratön
Geopend: 2007 – Bouwer: Van Egdom
Jonge piraten kunnen terecht in deze speeltuin met een paar glijbanen en vooral… heel veel water!

Vågpoolen (Goede zwemvaardigheden vereist in de diepe delen van het zwembad)
Geopend: 2006
Een 1500 m² groot golfslagbad.

Kottelagunen (Maximumleeftijd: 7 jaar)
Geopend: 1996
Een bad speciaal voor de jongste bezoekers, met drie kleine glijbaantjes en een verfrissende paddenstoel en vulkaan.

Sagopoolerna (Goede zwemvaardigheden vereist in het bovenste en middenste zwembad)
Geopend: 1984
In dit avonturenbad met meerdere verdiepingen kun je op verschillende manieren de hoogteverschillen overbruggen. Kies je voor een springplank, een glijbaan of liever een kleine death ride? Alles is mogelijk!
Specificaties:
Type attractie: Waterplezier
Opening: 1984

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.