Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Tarántula (Parque de Atracciones Madrid)
Fotoalbum:

Tarántula Tarántula Tarántula Tarántula Tarántula
Omschrijving:
Tarantula is een zgn. spinning coaster waarbij de passagiers per 2 rug-aan-rug zitten in een wagentje dat 360° rond zijn as kan draaien. De oorsprong van dit type achtbanen bevindt zich bij de wild mouse, m.a.w. het betreft een nieuwere generatie van coasters. Dit uit zich in grotere tracks met uiteenlopende lay-outs en theming, alsook meer spektakel en sensatie. Spinning coasters zijn ongetwijfeld één van de populairste en meest geslaagde nieuwigheden op achtbaangebied.

Tarantula zelf is een heel mooie baan gethematiseerd naar de gevreesde spin. Het station is werkelijk prachtig en ook de baan wordt omkaderd door rotspartijen en spinnenwebben. De zwarte supports en rode tracks maken het helemaal af. De sensatie komt voort uit de snelheid, wendbaarheid van de wagentjes en steile hellingen. Door de onvoorspelbare rotaties van de wagentjes is geen enkele rit hetzelfde, wat maakt dat deze attractie een grote herhalingsfactor heeft.

Tarantula mag beschouwd worden als één van de topattracties die dit Madrileense stadspark te bieden heeft. Vergeet dus zeker niet een ritje mee te pikken!
Specificaties:
Type attractie: Spinning Coaster
Bouwer:
Opening: 2005
Hoogte: 22 meter
Lengte: 630 meter
Topsnelheid: 68 km/u
Ritduur: 1.30 minuten

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.