Templo del Fuego (PortAventura World)

Omschrijving attractie

Templo del Fuego is een walk through avontuur met tal van speciale effecten, zoveel zelfs dat het de attractie is met de meeste speciale effecten ter wereld. De attractie werd geopend in 2001 door de Belgische acteur Jean-Claude Van Damme en Spaans topmodel María Pineda.

De attractie is volledig ingewerkt in de themazone Mexico. Het geheel is gebouwd in een Azteekse tempel die goed verscholen ligt achter de natuur. Samen met een archeoloog ga je als bezoeker op zoek naar de geheimen van deze Azteekse tempel. Je belandt eerst in de pré-show zaal waar je de archeoloog ontmoet en de deur probeert te openen. Eenmaal de laatste grendel wordt geopend wordt een vloek over je uitgesproken. Nadien betreedt je via de deur de Sala Prohibida om daar het goud en de architectuur van de tempel te zien. De archeloog betreedt de opslagplaats en activeert zo de val. Het vuur verspreidt zich over de gehele zaal en verhindert het stelen van de rijkdommen.

Door de hoge kosten van 500 euro per show, besliste de directie van het resort om de attractie enkel te openen gedurende bepaalde perioden en uren in het seizoen. Kijk bij je bezoek dus het showoverzicht na om te weten of en wanneer de attractie geopend is.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Tocht met special effects
Opening: 2001
Speciale elementen: Special effects, met water en vuur
Minimum lengte: 1m
Minimale lengte zonder begeleider: 1m40

Foto's