Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Pagode (Efteling)
Fotoalbum:

Pagode Pagode Pagode Pagode Pagode Pagode Pagode
Omschrijving:
vele parken hebben een uitkijktoren. Denk maar aan Slagharen, Legoland Billund, Hansa Park, Heide Park, Europapark, en tot enkele jaren geleden ook Plopsaland de Panne.

Toen er besloten werd om in de Efteling een gelijkaardige attractie te kiezen, werd er voor een ander model gekozen dat je niet steeds met een landschapsverstorende paal tot hoog in de lucht zit. De pagode, ontworpen door Ton van de Ven, zie je alleen wanneer hij naar boven komt en het resultaat is een droomprentje: een grote tempel die als het ware zweeft boven het groene park.

Slechts weinigen van dit type attractie zijn gebouwd door het Zwitserse gebouw Intamin AG. Het enige andere exemplaar in Europa vind je in Gardaland, al heeft Vekoma een gelijkaardig type ontwikkelt, zoals je deze kan vinden in Rainbow Magicland.

Leuk weetje: de pagode zou eerst "Pagoda" gaan heten, maar van die naam werd afgestapt omdat "Pagoda" vertaald wordt naar "grafzerk".
Specificaties:
Type attractie: Flying Island
Bouwer:
Opening: 1987

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.